Monday, February 27

Maaf sebab busy

Hasil carian imej untuk green tumblr

Assalamualaikum w.b.t
Weh korang, aku mintak maaf sangat sebab busy, tak dapat nak blogwalking balik, takpe nanti tinggal je link dekat cbox. Nanti aku offday, aku bw back. Btw cuma nak cakap, aku tengah mood practical, so thats why aku busy sikit. Duty roster kadang tunggang terbalik, kadang sampai aku tak cukup tidur weh. Duduk kitchen bukan senang, kena hadap maki lagi, busy day lagi, function lagi. Lagi-lagi kalau dah 4star hotel. Kejap busy kejap lengang sikit. Memandangkan aku punya Hotel dikategorikan sebagai Hotel Mall Business, everyday agak busy dengan function mesyuarat. Dah nama pun Putrajaya, siapa je tak kenal bandar orang bekerja tu. 

Boleh lah jemput google "Dosett Putrajaya". Kalau rasa ada apa-apa yang memerlukan khidmat aku, tinggal je pesanan korang dekt cbox tu, ada masa aku reply dekat entry ni. Ye lah mana tau, nak mintak resepi makanan sedap 😁

Last but not least
"Sorry atas bahasa kau aku, aku selesa begitu weh. Sorry sangat."

Saturday, February 18

Komik Online Malaysia

Assalamualaikum w.b.t
Eh eh, update lagi 😁 Btw ni nak cerita sikit pasal Komik Online Malaysia. Apa-apa pun aku nak ucap terima kasih dekat Tomodachi sebab post dialah, aku jumpa Komik Online Malaysia ni. Website ni baru lagi sebenarnya, sebab tu tak famous sangat. Well said their comic so good tho, macam komik anime yang lain. But yang jadi best sebab dia bukan komik yang ikut tema novel zaman sekarang yang entah apa-apa. Eh tapi dalam semua novel yang pelik-pelik tu, ada juga yang best-best.




See, macam best je kan. Selain anime, support lah sikit page ni. Aku tengah waiting dia update episode yang baru tentang Hidden Princess ni. Serious aku cakap, jalan cerita dia ringkas, padat dan mudah difahami.

Last but not least
"Maaf atas kata kasar aku, maaf jika ada terguris hati. Uh uh entry kalini, aku just nak review pandangan aku tentang page ni je."

chatbox punya hal

Imej yang berkaitan

Assalamualaikum w.b.t
Entry kali ni pasal tutorial sikit. Ramai yang tak tahu guna cbox baru ni. Mula mula pakai aku pun konpius gak 😌😌 Tapi lepastu baru faham,

Bulatan merah tu kalau kita nak review blog orang, kalau yang sebelum ni, kita tekan nama dia automatik akan open new page then keluar lah blog orang tu. Benda ni sama je, cuma dia letak kat tepi tu je. Yang biru tu pulak patutnya korang letak link tu kat situ.

Nanti dia akan keluar macam ni. Nak letak gambar pun boleh, tak perlu pun takpe.

Sekian terima kasih.
p/s entry aku boring weh, takyah baca 😳

Last but not least,
"Maaf atas penggunaan bahasa kasar. Uh uh, i know entry aku tak berapa best sangat, tapi takpe, at least aku try. Hahahakkk 😁"

Thursday, February 2

Ig Review

Image result for shoes tumblr quotes

Assalamualaikum w.b.t
Harini nak review sikit Ig Shop yang aku use to buy a pair of shoes. That ig selling a collection of Macbeth. Aku dah lama sangat usha ig tu. sebab barang original always mahal. okay abaikan. Aku pun malas nak cakap panjang, cuma nak cakap service dia sangat bagus and they also jenis yang fast respon. Tak perlu lah korang nak tunggu lama ke dia reply. Nak berurusan dengan dia pun senang.

31 January
Aku whatsapp dia untuk barang yang aku nak, aku uruskan pembayaran time tu juga. Kalau ada CIMB cliks, semua easy je. Ha ha ha 😎 

Petang tu dia bagi aku track number. 

01 Febuary
Barang aku dah sampai rumah. Yeay ! 😋

Cepatkan service diaorang? Hahaha, pos laju always buat kerja dia dengan cepat.

No automatic alt text available. Image may contain: shoes and text
*Uh uh... Diaorang pun ada store sendiri dekat Sunway Pyramid dengan Sg Wang Plaza.

Image may contain: one or more people and shoes Image may contain: shoes
*Dia siap bagi free gift lagi tu. Okay ni nama dia Macbeth Fischer Black. So kepada sesiapa yang berminat atau addict with Macbeth, aku rasa korang patut usha Ig @extreme_malaysia ni.

The price of that shoes is quite expensive tho. Lebih baik korang datang kedai dia. This shoes aku beli online sebab aku takda masa nak ke kedai dia, cause aku busy practical. Aku beli dengan harga RM 359.00. Harga tu dah include harga pos. Harga kedai should be RM 349.00, so kalau korang rasa mampu beli lah. If tak aku sarankan jangan MEMBAZIR. And one more thing, 

"If you buy something, don't regret."
Okay nak cakap sikit pasal cbox aku ni. Idk how to get the old version, but the new one is so ugly laa, Sedih siaa 😭 menangis tak berlagu weh. 

Okaylah last but not least,

"Maaf atas pengunaan bahasa kasar. Maaf juga atas bahasa kau aku. Maaf lagi sekali sebab entry kali ni bosan, luls."